《毒男相睇真人騷 有一種幸福叫主動》2020年1月新書

這不只是一本情場獵奇書,亦是一本求偶秘笈

相睇好老土?下半世孤家寡人仲老土!

佢,其貌不揚,亦唔有錢,但係佢冇放棄自己的幸福,相睇完一次又一次再一次足足44次!

藉著相睇,佢搵到終身幸福,過程千奇百趣千瘡百孔千真萬確!

本書不單止是獵奇,更是毒男作者佢花上無數血、汗、金錢、時間和心機,千錘百煉而成的相睇秘笈。

  • 邊個話相睇無靚女、無筍盤?
  • 男人無論幾多歲,都只愛女方係十幾廿歲?
  • 講太多嘢係錯,唔講嘢都係錯!
  • 千奇百趣的各式佳麗,想飛你會講啲乜?
  • 網上交友 vs Speedating vs 單對單配對邊樣最安全有效?
  • 令對方留下好印象的方法大披露
  • 如何搵話題、有乜唔好講?

《毒男相睇真人騷 有一種幸福叫主動》,揭開港男港女點解搵唔到對象之謎。

作者:麥耀邦James Mak 

人生上半場立志做最出色的新聞記者,為讀者帶來最客觀公正的新聞,多年來投入工作,忽略了自己的終生幸福。快到中年之時,渴望找尋終生伴侶,曾參與44次一對一相睇配對,不但找到真愛,更充分體會相睇前後的憂慮、困惑和需要,燃起鼓勵更多人努力尋找自己幸福的決心。

James曾在網絡上發表數篇「有一種幸福叫主動-相睇實錄」,瞬即成為網絡潮文,數日內點擊數字已突破四十萬人次,反映想追求幸福的人多,卻不得其法。

本書作者的獨特經歷,曾接受蘋果日報《果籽》、《壹周刊》、經濟日報網上頻道《創業Idea》、《香港01》、《BeautyExchange》直播節目訪問、ViuTV節目《又要威又要戴頭盔》、ViuTV節目《個個得把口》、《資本企業家》(Capital Ceo)、《TVB周刊》、《經濟日報》、新城財經台節目《輕熟.巴之閉》、新城財經台節目《財星學堂》的訪問。

專家推介

本人在婚介行業已26年,見盡了人生的悲歡離合,每個來尋找幫助的客人背後,往往都有一個感人的故事,耀邦在婚介所的44次尋覓,卻特別曲折離奇和很具可讀的價值,本人極之推薦!

韓樹榮 中大畢業註册社工、社署前感化官、開業26年婚介所「專業公司」創辦人

別人我不保包,耀邦一定老實,老實到自揭相睇44次!久病不可能成良醫,相睇經驗豐富倒足夠開山立派,箇中辛酸,最終成功,過來人幫同路人,想想亦會心微笑。而他居然把過程著書,廣邀女方逐一印證或回應,則更是天大創舉。

余家強 資深傳媒人

毒男相睇真人騷 有一種幸福叫主動

出版社:筆求人工作室
作者:麥耀邦 James Mak
定價:HK$88
國際書號:978-988-74119-3-2
出版日期:2020年 1  月
圖書分類:流行讀物 / 兩性關係
本書於各大書局有售。如讀者尋書不獲,敬請向店員查詢。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.